INTERMARCHÉ NAGRODZONE W KONKURSIE MIĘSNYM

INTERMARCHÉ NAGRODZONE W KONKURSIE MIĘSNYM

Sklep Intermarché w Olsztynie, prowadzony przez Elwirę i Piotra Kucharskich, został nagrodzony w konkursie „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2023” organizowanym przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Konkurs obejmował następujące grupy: kiełbasy, wędzonki, wędliny surowe i surowe-dojrzewające, produkty blokowe, wędliny podrobowe, mięso kulinarne, wyroby garmażeryjne (w tym dania i wyroby gotowe), galarety mięsne i mięsno-warzywne, konserwy pasteryzowane i sterylizowane i inne produkty, w ilości 142 próbki z 41 zakładów mięsnych i drobiarskich.

Aż 4 produkty oferowane przez Intermarché Olszyn: Szynka Biesiadna, Salceson Szefa, Kiełbasa Gospodarza i Krotoszyn długodojrzewający zdobyły pierwsze miejsca w swoich kategoriach.

Sklep w Olsztynie posiada własną wędzarnię, więc tym bardziej cieszy fakt, że wędliny własnej produkcji, przygotowywane według tradycyjnych receptur zyskały uznanie i zostały docenione przez ekspertów.

Ocenę konkursową przeprowadzono w Zakładzie Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS-PIB w Warszawie, a podstawą oceny jakościowej wędlin była ocena sensoryczna wykonana przez dwa dziewięcioosobowe zespoły rzeczoznawców.

 – Nagroda, którą przyznano naszym produktom w konkursie Państwowego Instytutu Badawczego to dla nas powód do ogromnej satysfakcji. Jednak to zadowolenie klientów, ich pozytywne opinie i lojalność zakupowa, jaką darzą nasz sklep, jest dla nas miarą sukcesu i prawdziwym motorem do działania. – mówią Elwira i Piotr Kucharscy, właściciele Intermarché w Olszynie

Jako sieć Intermarché, mając na względzie dobro naszych klientów, przykładamy ogromną wagę do jakości oferowanych produktów, a otrzymane wyróżnienia są tego najlepszym dowodem.

Gratulujemy zdobytej nagrody właścicielom i całemu zespołowi Intermarché Olsztyn!

Dodano: 29 maja 2023
Podziel się na: