SKLEPY INTERMARCHÉ NAGRODZONE W 56. KONKURSIE „PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI W PRZEMYŚLE MIĘSNYM”

SKLEPY INTERMARCHÉ NAGRODZONE W 56. KONKURSIE „PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI W PRZEMYŚLE MIĘSNYM”

Aż 6 sklepów sieci Intermarché zostało nagrodzonych w 56. Konkursie „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2024” zorganizowanym przez Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS-PIB pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Uroczyste wręczenie nagród miało miejsce 16 maja br. w Domu Technika NOT w Warszawie podczas DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO.

Konkurs przeprowadzono dwuetapowo. Pierwszy etap objęły oceny sensoryczne, które wykonane zostały przez zespoły rzeczoznawców, w skład których weszli przedstawiciele przemysłu, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, SGGW, Federacji Konsumentów, SITSPOŻ-u oraz pracownicy Instytutu. Drugi etap Konkursu objął badania chemiczne
 na zgodność z normami jakościowymi i aktualnymi przepisami dotyczącymi stosowania dozwolonych substancji dodatkowych.
W konkursie wzięło udział 42 zakłady mięsne. Przedmiotem oceny było 141 próbek wyrobów. 

Nagrodzone w Konkursie produkty mogą być znakowane znakiem towarowym „Produkt najwyższej jakości” 2024.

Własna wędzarnia to jeden z głównych wyróżników sieci Intermarché. Tym bardziej cieszy fakt, że wędliny własnej produkcji, przygotowywane według tradycyjnych receptur zyskały uznanie i zostały docenione przez ekspertów.

Wśród wyróżnionych sklepów oferujących produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym są:

  • Sklep Intermarché w Środzie Wielkopolskiej (Robert i Agnieszka Agacińscy) – 7 wyróżnionych produktów
  • Sklep Intermarché w Nowej Soli (Janusz i Edyta Bartkowiak) – 5 wyróżnionych produktów
  • Sklep Intermarché w Szczecinku (Małgorzata i Jarosław Kuś) – 5 wyróżnionych produktów
  • Sklep Intermarché w Grudziądzu (Tomasz Walkowiak) – 3 wyróżnione produkty
  • Sklep Intermarché w Jelczu-Laskowicach (Mariusz i Jolanta Augustyniak) – 2 wyróżnione produkty
  • Sklep Intermarché w Strzelcach Opolskich – 1 wyróżniony produkt

Ponad to, specjalny dyplom za najwyżej ocenione produkty wytwarzane metodami tradycyjnymi otrzymał sklep  Intermarché w Środzie Wielkopolskiej, za średzki plater garmażeryjny, kiełbasę ze świniobicia ze średzkiej wędzarni, polędwicę długodojrzewającą ze średzkiej wędzarni.

Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktów wytwarzanych metodami tradycyjnymi otrzymał sklep Intermarché w Nowej Soli, za kiełbasę staropolską, boczek w przyprawach i kiełbasę ze świniobicia.

Jako sieć Intermarché, mając na względzie dobro naszych klientów, przykładamy ogromną wagę do świeżości i jakości oferowanych produktów, a otrzymane wyróżnienia są tego najlepszym dowodem.

Gratulujemy zdobytych nagród właścicielom i pracownikom wyróżnionych sklepów!

Dodano: 14 czerwca 2024
Podziel się na: